Senaste nytt.

High Flyers Welshdream SE, NO, DK UCH!

Gorms Krabat ytterligare BIS placering Veteran

2019 har börjat bra

På My Dog i Göteborg fick Xenia sitt Svenska Nordiska cert. H F Welsh Dream fick ytterligare cert. Båda tikarna blev Bästa tik och BIM var sin dag.

Sissi och jag tog en biltur till Bö i Norge vilket gav fina resultat. Både Xenia och Ässet blev Norska Champion, fick Nordiska cert och Xenia sitt sista Cacib vilket innebär att vi ansökt om CIB. Berta fick Norskt cert, reserv Cacib och reserv Nordiskt cert.Detta är vi mycket nöjda med! Xenias C.I.B. bekräftades av FCI i mitten av april.

2018 var ett lyckat utställningsår. Däremot blev vi aldrig klara för att göra anlagsprov viltspår. När vi nu anmälde flera hundar kom snön! Men det ska bli klart i år. På utställningsfronten blev det 3 CIB, internationella Ch, Gorms Krabat,Tekla och Upos Ottimo. Sistnämnde fick även Nordic Show Ch. Den första welshen i Sverige att få denna titel. Både Gorms Åska och Ässet fick S och DK CH. Gorms Tekla blev FI CH, Krabat NO CH, båda förutom sina tidigare Svenska. Xenia blev DK CH och kommer att ställas ut någon gång mer i år, precis som H F Welshdream som fått flera cert och även ett i Danmark där hon blev Köpenhamnsvinnare tik och junior. Både Ässet och Xenia har dessutom fått Cacib i Danmark.Bäst lyckades dock Upos Ottimo som nu har CH i alla fyra nordiska länderna. 

Sedan är vi mycket stolta över avkommorna Gorms Berta och Gorms Astrid som ställs ut. Berta har cert i både Sverige och Danmark och blev Dansk vinnare både junior och tik-18. Astrid har fått cert både i Sv, No, och FI. Dessutom Cacib i FI och NO. Ässets avkommor Kahluas Sirius och Spexa har lyckats bra med cert.Gorms Vresiga Verona fick SUCH 2018 precis som Gorms Ziva (även DK) som dessutom har en valpkull nu, 2019.

Vi är väldigt glada över att flera hundar får ut och träna viltspår. I år hoppas vi att både våra egna och deras avkommor får chans att göra anlagsprov och även delta i öppen klass. Ytterligare hundar kommer dessutom att BPH beskrivas så vi har mycket att se fram emot. Berta, Charlie och Ceasar är nu klara med sina BPH. 

I Klevshult 8 mars fick vi Gorms Önska, Gorms Xenia och Upos Ottimo godkända anlagsprov. Väldigt roligt att nu kunna satsa på öppenklass med dem.

honeyroskilde6

Welshdream inför domare Siret Lepasaar i

Roskilde

 

 

 

Anlagsprov viltspår innebär att hunden går ett spår som är ca 6 timmar gammalt. Man drar en klöv och droppar blod. Spåret består av flera vinklar, ett bloduppehåll på 15 m och skall gå i blandad terräng. Det ska vara minst 600 m långt.På slutet ligger klöven. Detta prov måste hunden ha gjort innan man får tävla i öppen klass. Jag rekommenderar alla welshägare att spårträna sina hundar. Det är otroligt stimulerande för dem! Sedan är det självklart roligt att stämma av hur träningen fungerat med ett anlagsprov.

 

En mycket trevlig helg i Roskilde 10-12 maj-19 med High Flyers Welshdream. Hon fick allt man kunde önska sig och mer därtill. Dag 1: BIR, Cert, Nordic Cert. Dag 2: BIR, Cert, Cacib. Dag 3: BIM, Cert, Cacib och Cruft kvalifikation. Hon är väldig trevlig att ha med sig ut då hon visar sig väldigt bra, tycker utställningar med alla trevliga, roliga hundar är stenkul! En del hundar är lätta att glädja. 

I Norge gick det dåligt ena dagen men i Sandefjord fick H F Welsh Dream både BIR Cert och Norskt Nordic Show Cert. 

Nu har även lillkillen, Emil, varit på sina första utställningar. Alltid spännande då man inte vet hur hunden skall reagera eller visa sig. Men Emil skötte sig och kom hem med 2 cert, 1 nordiskt cert och ett BIR. En lyckad start!

vultspårprovtrip

Upos Ottimo Godk anlagsprov

terra

 Teklas dotter Toreadors Kickapoo Tanterra

 

honey4

Honey efter "sista" certet i Vårgårda. Hon kan nu titulera sig SE, DK, NO CH och vi

hoppas nu på att få ett sista nordic show cert någonstans.

 

 

 

Honey Finland

Honey visas i Finland av Gunnar till FI UCH och med ett Cacib

  ralf2

 Gorms Fantastiske Ralf

 

Den 28 feb var jag och Sissi i Västra Frölunda på Västra terrierklubbens årsmöte för att jag och Anders skulle få Terrierklubbens uppfödarmedalj. Anders fick tyvärr stanna hemma för att ta hand om hundarna. Ett väldigt trevligt årsmöte med flera välkända ansikten. Vi är stolta över denna medalj och gläds åt uppskattningen av vårt avelsarbete. Men det var knappt vi kom dit då min bil la av på motorvägen mellan Ulricehamn och Borås. Tack vare Sissis körande fram och tillbaka kom vi i tid.

 

 um1

Felicia har varit i Fauske, Norge, med Camilla Lindqvists Gorms Astrid och Fantastiske Ralf. Hon gjorde som vanligt ett mycket fint arbete i ringen och visade Astrid till BIR, Cert och Cacib och lille Ralf till HP, BIG 1 och BIS 3 valp. Vi är stolta både över hundarna och över Felicias "handling".

Inte nog med det. I Överkalix fick Astrid sitt sista S cert och är därmed S, N och FI Champion.

Ralf blev BIS 2 valp!

 KrabatDKCH     BIS Veteran båda dagarna i 

 Krabat Hårlev, Dansk Champion                                Birkeröd, Danmark

krabatbis4

Dagen efter Krabats BIS 4 Veteran placering i Vårgårda. Nu blir det Danmark för att få ett sista veterancert.

 

BPH uppfödardiplom3 BPH2  BPH Uppfödardiplom

ceasarbph

Ceasar BPH

 

astridspår

Gorms Astrid spårar, godkänt anlagsprov 18/7

astrid9

Gorms Astrid, numera SE, NO, FI UCH 

 

trimrum5

 

geisha1

Gorms Geisha under trimning